Henderson over toekomst bij Ajax

Ajax hoort wens om te blijven: 'Gekomen om de jongens te helpen'

9 augustus om 06:45
Laatste update: 9 augustus om 18:58

Jordan Henderson heeft na de heenwedstrijd tegen Panathinaikos (0-1) duidelijkheid verschaft over zijn toekomst. De 34-jarige middenvelder spreekt de berichten in de media tegen en benadrukt dat hij Ajax de komende jaren verder wil helpen.

Ajax verkeert in een lastige situatie. De Amsterdammers moeten eerst verkopen, voordat er nieuwe spelers kunnen worden aangetrokken. Het heeft in de media geleid tot speculatie over een mogelijk vertrek van Henderson, een van de grootverdieners. "Als het aan mij ligt, dan blijf ik", zegt Henderson tegen Ziggo Sport. "Ik weet niet waar de verhalen steeds vandaan komen, maar vraag het aan Alex (Kroes, red.) of iemand anders bij de club."

"Ik wil gewoon het team en de jongens helpen. Ik ben naar Ajax gekomen om ze te helpen en dat wil ik de komende jaren blijven doen", is de Engelsman duidelijk. De routinier merkt dat Ajax onder Francesco Farioli stappen in de goede richting zet. "Natuurlijk is er nog ruimte voor verbetering, maar we hebben al geweldige stappen gemaakt."

Henderson prijst de 'nieuwe coach, nieuwe staf en nieuwe energie'. "Ik zie verbeteringen bij de jonge jongens, we kunnen samen ingraven en een resultaat over de streep trekken. We gaan voor elkaar door het vuur."

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!