Farioli over Ajax-bannelingen

Farioli rekent af met Ajax-geruchten: 'We maken problemen terwijl ze er niet zijn'

9 augustus om 06:30
Laatste update: 9 augustus om 09:23

Francesco Farioli heeft na Panathinaikos - Ajax (0-1) gereageerd op de situatie rondom het veelbesproken Ajax-viertal dat terug is gezet naar het beloftenelftal. Eerder deze week kwam naar buiten dat de spelers in kwestie weigerden mee te trainen met Jong Ajax, nieuws waar ze vervolgens zelf mee afrekenden. Farioli vindt dat er van een mug een olifant wordt gemaakt. 

Farioli heeft zoals bekend Borna Sosa, Silvano Vos, Benjamin Tahirovic en ook Owen Wijndal vriendelijk verzocht zich te melden bij Jong Ajax. De trainer van Ajax ziet in die spelers simpelweg geen nabije toekomst meer in de Johan Cruijff ArenA. Een zware boodschap om te brengen, vond hij. Niet lang nadat bekend werd gemaakt dat deze spelers dit verzoek zouden hebben geweigerd, meldde zowel Vos als Wijndal zich op Instagram om ESPN, de brenger van dat nieuws, de mond te snoeren. 

"De situatie is vrij duidelijk", zegt Farioli erover. "Deze jongens hebben het in de zes weken dat ze met ons waren heel goed gedaan. Het was een hele lastige keuze om ze naar het jong-team te sturen. Maar uiteindelijk blijven het Ajax-spelers. We weten niet of ze aan het einde gaan, of nog met ons zijn. Wat we willen, is dat ze zo fit mogelijk zijn, voor welk scenario dan ook. Voor als ze gaan, of voor als ze blijven. Er is inderdaad een speciaal programma voor ze."

Ook Farioli heeft de Instagram-posts voorbij zien komen, zo lijkt het. "Gisteren (woensdag, red.) zag je wat dingen voorbij komen op social media. Ajax is een grote club, waar veel mensen over praten. Maar soms maken we problemen, terwijl er geen problemen zijn."

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by VoetbalPrimeur (@voetbalprimeur)