De Boer vindt Ajax 'beetje tegenvallen'

De Boer vindt Ajax 'beetje tegenvallen', is vol lof over 'beste man van het veld'

8 augustus om 22:18

Ajax begon het Europa League-tweeluik tegen Panathinaikos donderdagavond met een overwinning (0-1), maar Ronald de Boer is niet onverdeeld positief. Het viel hem 'een beetje' tegen.

Het spel van Ajax deed De Boer denken aan een week geleden, toen Ajax in de Europese return tegen FK Vojvodina (3-1) ook wegzakte. "De eerste helft was bij vlagen goed, maar in de tweede helft hebben ze alleen maar tegengehouden, in de hoop dat ze geen tegengoal zouden krijgen. Je kan zeggen: verdedigend goed gedaan, maar aanvallend heeft Ajax helemaal niets meer uitgericht. Dat valt dan een beetje tegen", stelt de analist bij Ziggo Sport.

Ajax wilde de voorsprong beschermen, constateert De Boer. "Maar je moet wel blijven voetballen. Ik vond dat Ajax dat heel matig deed. Door dom balverlies kom je niet meer aan voetballen toe. Je mag blij zijn dat het 0-1 is gebleven." Wel zag de oud-international een lichtpuntje. "Remko Pasveer was de beste man op het veld. Hij laat zien dat de keuze (van Francesco Farioli, red.) gerechtvaardigd is. Pasveer is heel belangrijk geweest."