Buonanotte blijft in Premier League

Feyenoord grijpt definitief mis: Buonanotte kiest voor Premier League-voetbal

10 augustus om 14:41
Laatste update: 10 augustus om 14:41

Feyenoord kan definitief een streep zetten door de naam van Facundo Buonanotte. Promovendus Leicester City heeft de komst van de negentienjarige Argentijn officieel bevestigd.

Eerder meldde het Algemeen Dagblad dat het Feyenoord niet gaat lukken om Buonanotte binnen te hengelen. Feyenoord zou al rond zijn geweest met Brighton & Hove Albion en bedongen tevens een optie tot koop van zo'n twintig miljoen euro. Buonanotte heeft er echter voor gekozen om, ook op huurbasis, in de Premier League te blijven.

Leicester City gaat de aanvaller annex middenvelder één seizoen huren van Brighton, zonder optie tot koop. De promovendus was op de achtergrond al langer bezig om het talent binnen te halen, wist Fabrizio Romano eerder te melden. Leicester toonde eerder deze week ook concrete interesse in Ajacied Steven Bergwijn. Het is onbekend of de komst van Buonanotte gevolgen kan hebben voor Bergwijn.

Buonanotte kwam in 2023 over van het Argentijnse Rosario Central voor ongeveer zes miljoen euro. Inmiddels wordt zijn marktwaarde geschat op zo'n achttien miljoen euro. De tiener ligt nog vast tot medio 2027 bij Brighton.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!