Felle kritiek van Perez op Manschot na Johan Cruijff Schaal

Felle kritiek van Perez na Johan Cruijff Schaal: 'Niemand weet wat die man doet'

5 augustus om 10:30

Kenneth Perez is niet te spreken over Jeroen Manschot. De scheidsrechter lapte in de ogen van de ESPN-analist meteen de nieuwe richtlijnen aan zijn laars in de strijd tussen PSV en Feyenoord om de Johan Cruijff Schaal.

De KNVB kondigde groot aan dat alléén aanvoerders nog in gesprek mogen met de scheidsrechter. In de seizoensopener werd die richtlijn echter niet consequent gehandhaafd door Manschot, tot ergernis van Perez. "Hij had een uitgelezen kans om de nieuwe regels een vliegende start te geven...", aldus de Deen bij ESPN.

"Als je de spelers een vinger geeft, pakken ze de hele hand. Pas in de tweede helft greep hij in en kregen Peter Bosz en Igor Paixão een gele kaart. Dat had hij vanaf het begin moeten doen. Ik denk dat hij een beetje in de war was door de chaotische situatie. Een gemiste kans."

Perez begrijpt ook niet dat Feyenoord-keeper Timon Wellenreuther ontsnapte aan zijn tweede gele kaart toen hij een penalty veroorzaakte. In de eerste helft kreeg PSV'er Walter Benítez wel geel voor een vergelijkbaar vergrijp. Perez: "Waarom? Omdat Manschot de scheidsrechter is en niemand weet wat die man doet. Het kwam nu niet goed uit, ofzo…"