PSV op rapport na duel met Feyenoord om Johan Cruijff Schaal

PSV op rapport: Lang is lichtpuntje, één van de vier onvoldoendes voor Bosz

4 augustus om 20:16

Feyenoord heeft PSV van de eerste prijs van het seizoen afgehouden. Na een adembenemende strijd om de Johan Cruijff Schaal geeft VoetbalPrimeur rapportcijfers aan de elf basisspelers en trainer Peter Bosz.

Walter Benitez - 6,5: in de seizoensopener verrichtte Benítez waarschijnlijk al de redding van het seizoen. Op magistrale wijze hield hij Igor Paixão van scoren af. Aan de vier (!) Feyenoord-goals kon hij niet gek veel doen.

Jordan Teze - 5: in wat zomaar zijn laatste wedstrijd voor PSV zou kunnen zijn, lukte het absoluut niet om het geïnteresseerde AS Monaco nog geïnteresseerder te maken. Dat zijn charge op de bal én de doorgebroken Santiago Gimenez niet werd bestraft, zat ook niet tegen.

Jerdy Schouten - 6: na een geweldig EK was het weer even wennen voor Schouten, die tijdens zijn korte vakantie voor het eerst vader werd. De echte scherpte ontbrak bij de tegen-wil-en-dank-verdediger.

Ryan Flamingo - 5: bij zijn officiële debuut voor PSV kwamen zijn kracht én zwakte meteen aan de oppervlakte. Hij speelde gedurfd, zocht de oplossing naar voren en zat er kort op, maar liet zich bij de 1-2 én 2-3 van Feyenoord foppen.

Fredrik Oppegard - 5: duidelijk is dat PSV op zoek moet naar een nieuwe linksback, zolang Sergiño Dest niet inzetbaar is. Oppegard begon nog wel aardig, maar zakte ver weg en veroorzaakte een strafschop. De Noor toonde aan het niveau (nog) niet te hebben.

Joey Veerman - 6: met zijn voorassist bij de 2-2 van PSV gaf hij even een glimp van de absolute smaakmaker die hij vorig jaar was, maar verder speelde Veerman wat bleekjes in een meer teruggetrokken rol op het middenveld.

Ismael Saibari - 5,5: hij is een heel andere nummer 8 dan Veerman, dat weet iedereen. Met zijn diepgang kan Saibari veel gevaar stichten, met de nadruk op kán. Want zondagavond wilde dat amper lukken.

Malik Tillman - 6: verdedigend voerde hij zijn werk tot in de puntjes uit, maar daarvoor staat Tillman niet per se op het veld. De Amerikaan deed te weinig, al kwam hij na de thee wel goed uit de kleedkamer met een assist op De Jong.

Johan Bakayoko - 6: hij kreeg de eerste kans van de wedstrijd en leverde de assist bij de vroege openingstreffer van Lang. Daarna werd er nog maar weinig van Bakayoko vernomen. Normaal gesproken is hij dominanter.

Luuk de Jong - 6,5: door twee keer te scoren in de tweede helft is De Jong nu de topscorer aller tijden in de Johan Cruijff Schaal. En dat terwijl hij helemaal geen gemakkelijke middag had tegen de fysiek sterke Feyenoord-verdedigers.

Noa Lang - 7: de gevaarlijkste man van PSV én meest gehate man van Rotterdam brak de ban met een feilloze poeier, om zich vervolgens te laten fêteren voor het uitvak. Lang was een lichtpuntje en liet zien helemaal terug.

Invallers
Guus Til - x: viel na 64 minuten in voor Saibari en speelde te kort voor een beoordeling.
Couhaib Driouech - x: viel na 64 minuten in voor Lang en maakte meteen de 3-3, maar speelde te kort voor een beoordeling.
Matteo Dams - x: viel na 80 minuten in voor Schouten en speelde te kort voor een beoordeling.
Ricardo Pepi - x: viel na 93 minuten in voor De Jong en speelde te kort voor een beoordeling.

Trainer
Peter Bosz - 5: PSV weet waar het staat, na een krankzinnige krachtmeting met Feyenoord. PSV had de defensieve organisatie totáál niet op orde en dat biedt stof tot nadenken voor de trainer.