De Jong heeft alle kaarten in handen bij Barça

'Laporta handelde achter zijn rug om, nu beslist Frenkie de Jong zelf'

9 september om 07:56
Laatste update: 9 september om 20:20

De blessure en toekomst van Frenkie de Jong blijven de gemoederen bezighouden in Catalonië. Volgens Diario SPORT is het nog altijd onzeker wanneer de 27-jarige middenvelder weer aansluit bij FC Barcelona in wat zijn laatste seizoen in Camp Nou zou kunnen zijn.

Daags na de berichtgeving van Mundo Deportivo laat ook SPORT zich uit over de situatie van De Jong. Barça snakt naar een rentree van de ex-Ajacied nu Dani Olmo, Pedri, Gaví, Fermín López en Marc Bernal in meer of mindere mate met fysieke ongemakken kampen. Er is echter nog steeds geen datum voor de rentree van De Jong, weet de sportkrant. Hij wil geen operatie ondergaan, maar pas weer spelen als hij totaal geen ongemak meer voelt.

De artsen van Barcelona adviseerden hem om onder het mes te gaan, maar de Oranje-international wilde dat zelf niet. 'Waar staan ​​we met De Jong? In niemandsland, zonder voorspelling', stelt SPORT, dat weet dat de gespannen relatie met het bestuur ondertussen aanhoudt. Eerst probeerde preses Joan Laporta hem tegen zijn zin te verkopen. Vervolgens werd zijn salaris gelekt, zonder er rekening mee te houden dat hij nog gecompenseerd moest worden voor de corona-jaren. En uiteindelijk probeerde Barça zijn contract te verlengen, om de kosten over meerdere jaren te spreiden. Op die aanbieding ging De Jong niet eens in.

Volgens SPORT is het nog altijd de vraag hoe De Jong zijn toekomst ziet. Vermoedelijk neemt hij pas aan het eind van het seizoen een beslissing. Zijn contract loopt dan nog maar één jaar door. 'Alle kaarten zijn in zijn voordeel. Hij begrijpt dat Laporta vaak achter zijn rug om heeft gehandeld, dus zal De Jong beslissen op basis van zijn behoeften. En van niemand anders.'