'PSV denkt aan Van Aanholt als 'nieuwe' linksback'

'PSV speurt transfermarkt af voor linksback en denkt aan oude bekende'

5 augustus om 07:40

De kans bestaat dat PSV toch weer in zee gaat met Patrick van Aanholt. De linksback vertrok deze zomer uit Eindhoven, maar is volgens De Telegraaf weer in beeld.

Het is geen geheim dat PSV personele problemen heeft achterin, met de linksbackpositie als misschien wel het grootste zorgenkind. Mauro Júnior viel in de voorbereiding weer geblesseerd weg, Sergiño Dest komt door een zware knieblessure pas in 2025 weer in actie, terwijl Fredrik Oppegard niet kon overtuigen in de strijd om de Johan Cruijff Schaal.

PSV speurt daardoor de transfermarkt af. Daarbij denkt de clubleiding aan een opvallende naam, aldus De Telegraaf: Patrick van Aan Aanholt. De negentienvoudig Oranje-international vertrok deze zomer juist uit het Philips Stadion. Hij werd gehuurd van Galatasaray, waar zijn contract is afgelopen. Van Aanholt is dus transfervrij beschikbaar. Hoe concreet PSV is, wordt nog niet duidelijk.

Ook op andere plekken in de verdediging is de spoeling dun bij de Eindhovenaren, helemaal nu Jordan Teze op weg lijkt naar AS Monaco. Olivier Boscagli en Armando Obispo kampen met blessures. Hun plek werd zondagavond tegen Feyenoord (4-4) ingenomen door Jerdy Schouten en Ryan Flamingo. PSV is nog altijd bezig met Liverpool-verdediger Sepp van den Berg.

Van Aanholt maakte op 1 januari 2023 op huurbasis de overstap van Galatasaray naar PSV, waar hij uiteindelijk anderhalf jaar speelde. In zijn eerste halfjaar was hij basisspeler. Afgelopen seizoen speelde de linkspoot vooral tweede viool. Peter Bosz testte hem meermaals op het middenveld, maar een basisplaats kon Van Aanholt niet veroveren.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!