'Atlético onderhandelt met City over Álvarez'

'Atlético wil ook Álvarez om vertrek Memphis en Morata op te vangen'

3 augustus om 18:55

Niet Paris Saint-Germain, maar Atlético Madrid heeft de beste papieren voor Julián Álvarez. De La Liga-topclub aast op een transferstunt door de 24-jarige Argentijn over te nemen van Manchester City, meldt het goed ingevoerde The Athletic.

Atlético is al in onderhandeling met Manchester City over de transfer van Álvarez, klinkt het. Los Rojiblancos bieden 55 miljoen euro. Door bonussen kan het bedrag nog oplopen tot 70 miljoen euro. Dat is wel minder dan wat de Premier League-grootmacht verlangt voor zijn aanvaller. The Citizens zetten in op een vaste transfersom van liefst 82 miljoen euro, plus nog eens 23 miljoen aan bonussen. 

Volgens The Athletic zijn die voorwaarden niet haalbaar voor Atlético, maar de Madrilenen liggen nog wel voor op PSG. Een overstap van Álvarez naar de Franse kampioen is op dit moment minder waarschijnlijk. In het Wanda Metropolitano moet Álvarez zich samen met Alexander Sørloth ontfermen over de erfenis van Alvaro Morata en Memphis Depay. De Noorse spits werd eerder op de dag gepresenteerd.

Álvarez gaf al aan dat hij open staat voor een vertrek bij Manchester City. Hoewel hij voldoende speeltijd krijgt van manager Pep Guardiola, zit de veelzijdige aanvaller in de belangrijkste duels doorgaans op de bank. Het voorbije seizoen kwam de Argentijnse international tot 54 officiële duels, waarin hij negentien keer scoorde en dertien assists gaf.