Sorloth wordt voor 30 miljoen nieuwe spits van Atlético

Update: Grote stap voor Sørloth, Atlético presenteert ex-spits Groningen

3 augustus om 17:45
Laatste update: 3 augustus om 17:45

Alexander Sorloth wordt naar alle waarschijnlijkheid de nieuwe spits van Atlético Madrid. Volgens Relevo tikt de ploeg van Diego Siméone zo’n dertig miljoen af om de Noorse targetman in te lijven.

Sorloth is op dit moment in Madrid om zijn medische keuring te ondergaan en daarna zal hij een contract tekenen. Zijn huidige club Villarreal ontvangt minimaal dertig miljoen euro voor de spits, maar dat bedrag kan nog oplopen tot 35. Vorig seizoen maakte Sorloth 26 goals in 41 wedstrijden. Eerder speelde de Noor voor grote clubs als RB Leipzig, Real Sociedad, Trabzonspor en Crystal Palace. Van januari 2016 tot juli 2017 kwam hij uit voor FC Groningen.

Voor Atlético was Sorloth in ieder geval niet de eerste keus. De Madrilenen waren naarstig op zoek naar een spits nadat Memphis Depay en Alvaro Morata de club deze zomer verlieten. De pijlen waren eerst vol gericht op LaLiga-topscorer Artem Dovbyk. De onderhandelingen met Girona gingen de goede kant op, maar een kaping van AS Roma zorgde ervoor dat de Oekraïner naar de Italiaanse hoofdstad vertrok.

Update: Atlético Madrid heeft de komst van Alexander Sørloth bevestigd. De Noorse spits tekent een contract voor vier seizoenen in de Spaanse hoofdstad. Sørloth komt over van Villarreal, dat naar verluidt dertig miljoen euro ontvangt.