Guardiola over mogelijke vertrekwens Álvarez

Guardiola schrikt niet van mogelijke vertrekwens bij City: 'Hij wil vaker spelen'

30 juli om 23:40

Julián Álvarez neemt na de Olympische Spelen een besluit over zijn toekomst bij Manchester City. De 24-jarige Argentijn overweegt een transfer om vaker aan spelen toe te komen. Manager Pep Guardiola wacht het rustig af.

Álvarez bereikte dinsdag met Argentinië de kwartfinale van de Olympische Spelen. Na het toernooi wil de aanvaller zich buigen over zijn toekomst, aangezien hij bij Manchester City geen basisspeler is. Guardiola laat het rustig op zich afkomen. "Ik denk niet aan een vervanger", stelt de manager van de Premier League-kampioen, geciteerd door de BBC. "Ik weet dat hij vaker wil spelen op de belangrijke momenten, maar dat willen de andere spelers ook."

"Wij hebben achttien of negentien spelers die in de belangrijke wedstrijden willen spelen", gaat Guardiola verder. "Ik heb begrepen dat hij erover na moet denken, oké. Dus denk na en laat ons daarna weten wat je wil doen."

Álvarez kwam in de zomer van 2022 voor ruim twintig miljoen euro over van River Plate. Door de forse concurrentie is hij nog niet onomstreden. Toch speelde hij het afgelopen seizoen 54 officiële duels, waarin hij negentien keer scoorde en dertien assists gaf.

Overigens benadrukte Álvarez na de uitspraken van Guardiola dat hij zeer gelukkig is bij Manchester City. Hij wil desondanks bedenktijd na de Olympische Spelen.