Mulder laakt Akpom en geniet van 'klasse' Traoré

Mulder trekt pijnlijke conclusie over Ajax-spits: 'Hij heeft geen klasse'

2 augustus om 07:05
Laatste update: 2 augustus om 07:05

Youri Mulder is niet onder de indruk van Chuba Akpom. De boomlange Engelsman kreeg tegen FK Vojvodina (1-3) het vertrouwen in de basiself van Ajax, maar liet zich na tachtig minuten vervangen voor Bertrand Traoré. Een wissel die volgens Mulder pijnlijke punten blootlegde.

"In één actie van Traoré zie je iets wat Akpom de hele wedstrijd niet heeft getoond en wat hij ook niet in zich heeft: klasse", beoordeelt Mulder na afloop van het duel bij Ziggo Sport. "De klasse van Traoré heeft hij gewoon niet. Het is een goede spits als hij voorzetten krijgt, maar hij is niet hetgeen waar Ajax voor staat. Als Traoré erin komt, zie je gelijk het verschil. Bij hem zie je de klasse wel."

Traoré werd donderdagavond met een 1-1 stand binnen de lijnen gebracht door Franceso Farioli. Hij besliste de eindstand uiteindelijk op 1-3. "Ik ben blij dat ik het Ajax-shirt weer mag dragen en dat ik de fans blij kan maken. Het is ook lekker dat ik kan scoren bij mijn rentree. Het was lang geleden, maar het voelt nog hetzelfde. Het is altijd speciaal om voor Ajax te spelen en scoren. Ik ben blij om weer thuis te zijn", reageerde Traoré na zijn eigen optreden.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!