Berghuis na de zege van Ajax op Vojvodina

Berghuis over 'proces' bij Ajax : 'Als Kroes mijn mening vraagt, zal ik die geven'

1 augustus om 22:38
Laatste update: 1 augustus om 22:53

Steven Berghuis tempert het enthousiasme bij Ajax rondom de gewonnen wedstrijd met FK Vojvodina (1-3). De middenvelder annex buitenspeler vindt dat Ajax donderdagavond 'redelijk' gespeeld heeft, maar ziet nog veel ruimte voor verbetering.

"Het is als Ajax zijnde gewoon een verplichting om hier te winnen", begint Berghuis na afloop van het duel voor de camera's van Ziggo Sport. "Het is opzich een goede ploeg, maar ik denk dat wij ze beter maken door de fase waarin we zitten. Uiteindelijk hebben we het professioneel afgemaakt, al is er wel ruimte voor verbetering."

Ajax staat pas een aantal weken onder leiding van Francesco Farioli en dus moet het Amsterdamse publiek nog even geduldig zijn, meent Berghuis. "Dat moet gaan groeien. We stoppen er ook alles in om dat voor elkaar te krijgen."

De routinier ziet dan ook dat er een stijgende lijn is ingezet sinds de komst van de Italiaan. "Er zit een goede sfeer in. Er wordt geïnvesteerd in spelers. Iedereen krijgt een takenpakket mee. Met één, twee of drie versterkingen zal het proces misschien wat sneller gaan. Als dat niet zo is, gaat het wat meer met vallen en opstaan, maar de neuzen zullen wel allemaal dezelfde kant opstaan", benadrukt Berghuis, wie vervolgens doorgevraagd wordt naar eventuele versterkingen.

Of Ajax opzoek moet naar meer ervaring of versterkingen op specifieke posities, wil hij echter niet zeggen. "Ik snap je vraag en ik zou ook graag antwoord geven, maar dat is ook aan Alex (Kroes, red.). Als Alex mijn mening vraagt, zal ik die zeker geven. We spreken er weleens over, maar uiteindelijk maken zij zelf de keuzes. Het is voor mij niet zo netjes om te spreken over posities, ervaring of wat dan ook", besluit Berghuis.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!