Traoré over rentree bij Ajax en goal

Scorende Traoré geniet van rentree bij Ajax: 'Blij om weer thuis te zijn'

1 augustus om 22:04
Laatste update: 1 augustus om 22:44

Bertrand Traoré is blij om weer 'thuis' te zijn bij Ajax. De aanvaller maakte na zeven jaar zijn officiële rentree voor de Amsterdammers tegen FK Vojvodina en luisterde dat direct op met een doelpunt.

Na afloop van het met 1-3 gewonnen duel met Vojvodina zijn de fans in Servië in ieder geval tevreden met het rentree van Traoré. De supporters zingen 'we love you Bertje, we do', terwijl de aanwinst bij Ziggo Sport aanschuift. "Ik denk dat ze blij zijn met de overwinning. Net als ik", reageert de aanvaller op het gezang van de fans. "Ik ben blij dat ik het Ajax-shirt weer mag dragen en dat ik de fans blij kan maken."

In de absolute slotfase maakte Traoré met een bekeken doelpunt aan alle twijfels een einde. "Het is ook lekker dat ik kan scoren bij mijn debuut", aldus de aanwinst. "Het meest belangrijke was dat we deze ronde doorkwamen. De zege is perfect. Nu zijn we door en kunnen we dit duel gaan analyseren."

Traoré is nog niet zo lang terug bij de Amsterdammers. Qua fitheid is er werk aan de winkel. "Ik voel me wel fris, maar nog niet honderd procent fit. Ik train pas een week met het team. Het zal even duren voor ik helemaal fit ben. Ik ben altijd klaar om te spelen en alles te geven. Stap voor stap. Het seizoen is lang."

Zeven jaar na zijn laatste doelpunt voor Ajax was het weer raak voor Traoré. "Het is lang geleden, maar het voelt nog hetzelfde. Het is altijd speciaal om voor Ajax te spelen en scoren. We gaan door. Ik hoop dat ik er nog meer kan scoren. Dat moet ook. Ik heb geen keus. Ik ben blij om weer thuis te zijn."

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!