Farioli over Ajax-Vojvodina en Rugani

Tevreden Farioli krijgt vraag over nieuw Ajax-target: 'We moeten geduldig zijn'

1 augustus om 23:28

Francesco Farioli is blij met de zege van Ajax op FK Vojvodina (1-3). Volgens de Italiaanse trainer hebben de Amsterdammers een goede teamprestatie neergezet. Of Daniele Rugani onderdeel van dat team wordt in de toekomst, durft de oefenmeester niet te zeggen.

"Ik ben blij voor het team, voor de spelers", steekt Farioli van wal voor de camera van Ziggo Sport. "Ze verdienden het over twee duels. Ze hebben alles gegeven. Helaas is er geen tijd om te relaxen en uit te rusten. We spelen volgende week in Griekenland tegen Panathinaikos. Een sterke tegenstander. Daar moeten we ons goed op voorbereiden."

Volgens Farioli hadden de Amsterdammers voldoende mogelijkheden om het duel al eerder in het slot te gooien. "Helaas waren we niet zo effectief als we zouden willen. Vojvodina heeft een aantal wapens waarmee ze gevaarlijk konden worden. Over het algemeen zal de analyse van deze wedstrijd positief zijn. Het was een goede teamprestatie en veel jonge spelers deden het goed."

Farioli vindt het lastig om uit te drukken in percentages hoe ver Ajax op dit moment is. "Het belangrijkste is dat we op de goede weg zijn. Er zijn veel dingen die verbeterd moeten worden, dat is duidelijk. We willen meer automatismen in ons spel en het moet ook vloeiender worden als het gaat om de communicatie en relatie tussen spelers op het veld."

Of Ajax binnenkort kan beschikken over landgenoot Rugani, durft Farioli niet te zeggen. "Ik focus me op de jongens die hier zijn", aldus de trainer. "In de toekomst zien we wel wat er gaat gebeuren. Of er spelers weggaan en of er spelers zullen komen. We gaan het niet hebben over spelers die onder contract staan bij een andere club. Alex (Kroes, red.), Marijn (Beuker, red.) en Kelvin (de Lang, red.) zijn druk bezig om alle mogelijkheden in kaart te brengen. Zoals ze vorige week al zeiden kunnen we niet actief zijn met de huidige financiële situatie. We moeten geduldig zijn en afwachten wat de transfermarkt ons brengt."

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!