Gerucht uit Brazilië: Ajax volgt Braziliaanse rechtsback (20)

Opmerkelijk gerucht uit Brazilië: Ajax volgt rechtsback (20) van Corinthians

1 augustus om 23:05

Opvallend transfernieuws uit Brazilië: Ajax heeft het oog laten vallen op Léo Mana, een twintigjarige rechtsback uit Brazilië. Bij Corinthians is hij niet verzekerd van een basisplaats.

Volgens het Braziliaanse medium UOL Esporte wordt Mana 'in de gaten gehouden' door Ajax, dat binnenkort een aanbieding zou kunnen doen. Van onderhandelingen met zijn huidige club Corinthians is hoe dan ook nog geen sprake. Mana ligt tot april 2026 vast bij de grootmacht uit São Paulo.

Het is onduidelijk hoe en waarom Mana op het lijstje van Ajax is verschenen. Hij heeft Matheus França en Fagner (ex-PSV) voor zich in de pikorde, al speelde de Braziliaan dit seizoen wel vijf competitiewedstrijden. Met Devyne Rensch en Anton Gaaei herbergt de Ajax-selectie twee rechtsbacks.

Het is bekend dat Ajax op dit moment geen geld heeft voor nieuwe spelers. Eerst moet er worden verkocht, voordat technisch directeur Alex Kroes in actie kan komen. Van elke tien miljoen euro die binnenkomt, kan Ajax pak 'm beet drie tot vier miljoen investeren op de transfermarkt.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!