'Mbappé tikt 20 miljoen euro af en koopt voetbalclub Caen'

'Mbappé tikt 20 miljoen euro af en koopt voetbalclub in Frankrijk'

30 juli om 13:21

Kylian Mbappé is van plan grootaandeelhouder van SM Caen te worden. De Franse superster staat op het punt tachtig procent van de aandelen van de Ligue 2-club te kopen. 

Volgens verschillende Franse media trekt Mbappé flink de portemonnee voor het zeggenschap over Caen. De vedette van het Franse nationale elftal betaalt twintig miljoen euro voor het grootste deel van de aandelen. De overige twintig procent van de aandelen blijft in handen van Pierre-Antoine Capton, de voorzitter van de raad van commissarissen. 

De onderhandelingen tussen SM Caen en Mbappé, die al enkele weken lopen, naderen het einde. Volgens Le Parisien wordt er snel een klap op de deal gegeven, waarna Mbappé de touwtjes in handen krijgt in Normandië. Naar verluidt koopt Mbappé ook een deel van de schulden van SM Caen af. 

Caen speelde tussen 2014 en 2019 nog in de Ligue 1, maar zakte daarna af naar het tweede niveau van Frankrijk. Afgelopen seizoen eindigde de ploeg als zesde in de Ligue 2, op 16 punten van kampioen Auxerre. Volgens L'Équipe was Mbappé ooit zelf bijna speler van SM Caen, maar koos hij toen voor AS Monaco. 

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!