Transfer Mbappé zorgt voor motivatie bij Barcelona: 'Zijn er klaar voor'

Transfer Mbappé zorgt voor motivatie bij Barcelona: 'Zijn er klaar voor'

29 juli om 00:04

De komst van Kylian Mbappé naar Real Madrid is een extra motivatie voor Robert Lewandowski, zo spreekt de Poolse spits uit in gesprek met het Spaanse medium AS. Ook heeft hij vertrouwen in de nieuwe trainer, Hansi Flick.

"Real Madrid heeft de competitie en de Champions League gewonnen, maar we zijn klaar om het hen lastig te maken", vangt Lewandowski aan. "Kylian is geen spits zoals ik, hij heeft een ander profiel, maar hij zorgt wel voor extra motivatie", aldus de aanvaller.

Lewandowski heeft vertrouwen in de nieuwe trainer van FC Barcelona, Hansi Flick. Zelf werkte hij bij Bayern München al eerder samen met de oefenmeester. "Ik ken Flick heel goed. Hij komt met nieuwe ideeën en zal tijd nodig hebben om die hier uit te voeren, maar hij doet het goed. Het belangrijkste is zijn voorkeur voor direct, aanvallend voetbal. Daar hebben alle spitsen baat bij."

De Pool was in het voorbije seizoen goed voor negentien doelpunten in La Liga en 26 in totaal, maar denkt dat aantal te kunnen verbeteren. "Ik ben ervan overtuigd dat ik meer kan scoren dan vorig jaar. Dat was niet zo'n goed seizoen voor mij, en ook niet voor het team."

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!