'Real gaat voor 'Mbappé-scenario' en sluit pact met nieuwe ster'

'Real gaat voor 'Mbappé-scenario' en sluit pact met nieuwe ster'

26 juli om 16:31

Real Madrid hoopt Alphonso Davies volgend jaar transfervrij aan de selectie toe te kunnen voegen, zo meldt het Spaanse AS. Aanvankelijk wilde De Koninklijke de back van Bayern München deze zomer binnenhalen, maar de Duitsers zouden een te groot bedrag verlangen.

Nu Real er niet uit is gekomen met Bayern, hopen de Madrilenen naar verluidt op een 'Mbappé-scenario', door Davies komend jaar zomer transfervrij binnen te halen. De Canadees loopt dan uit zijn contract bij Der Rekordmeister, en het ziet er niet naar uit dat het van een contractverlenging komt. Davies zou volgens het medium een pact sluiten met Real.

In de vergeefse contractonderhandelingen tussen Davies en Bayern zou een groeiende afstand zijn ontstaan. De club bood Davies een netto jaarsalaris van veertien miljoen euro, maar de vleugelverdediger leek zijn zinnen reeds gezet te hebben op een overstap naar Real, wat tot frustratie leidde bij Bayern.

Naar verluidt was Real bereid om 35 miljoen euro neer te leggen voor de komst van Davies, maar daar neemt Bayern geen genoegen mee. De regerend Champions League-winnaar wil Davies volgend jaar transfervrij verwelkomen, in ruil voor een royale tekenbonus. Voor komend seizoen beschikt de ploeg van trainer Carlo Ancelotti op de positie van linksback nog over Ferland Mendy en Fran García.