PSV wil minimaal 60 miljoen euro voor Schouten

'PSV keihard: Stewart wil duizelingwekkend bedrag voor PSG-target Schouten'

29 juli om 13:24
Laatste update: 29 juli om 16:24

In navolging van L'Équipe meldt nu ook het Eindhovens Dagblad dat Paris Saint-Germain interesse heeft in Jerdy Schouten. Contact tussen beide partijen is er nog niet geweest, 'maar dat kan snel veranderen', zo is te lezen. De verwachting is dat PSV zich 'keihard' gaat opstellen. 

PSG is van plan om eerst João Neves van Benfica over te nemen. Als dat is gelukt, beslist het of ook Schouten moet komen. Komt Neves niet, dan is de PSV-middenvelder een nog prominentere transferkandidaat. 

Technisch directeur Earnest Stewart wil ongeveer 60 miljoen euro voor Schouten. Mogelijk zal daar onderhandelingsruimte in zitten, maar de landskampioen gaat zich hoe dan ook 'keihard' opstellen richting PSG en eventuele andere geïnteresseerde clubs. 

De Oranje-international, een van de uitblinkers op het EK in Duitsland, liet zich in gesprek met Ziggo ietwat schimmig uit over zijn toekomstplannen. "Natuurlijk wordt er hier en daar wel belangstelling getoond, maar dat betekent niet dat ik één, twee, drie weg ben", zei hij. 

Volgens het ED is de kans dat nog andere clubs zich gaan melden voor de controlerende middenvelder niet groot. Dat omdat PSV 'enorm veel geld' voor hem verlangt. Daarnaast wordt een type Schouten begeerd door vrijwel iedere topclub. Ook zijn zeldzame profiel is dus van invloed op de behoorlijke vraagprijs die PSV om zijn nek heeft gehangen.