'PSG broedt op komst van PSV'er Schouten'

'PSG broedt op Nederlandse transfer: PSV-uitblinker Schouten hoog op lijst'

29 juli om 11:56
Laatste update: 29 juli om 12:16

Jerdy Schouten geniet belangstelling van Paris Saint-Germain. De kampioen van Frankrijk heeft de 27-jarige middenvelder van PSV hoog op de lijst staan, meldt het gezaghebbende L'Équipe maandagochtend.

PSG hoopt deze zomer twee middenvelders te rekruteren, mocht Manuel Ugarte de overstap maken naar Manchester United. João Neves (Benfica) staat op het punt om te tekenen in Parijs, maar óók Schouten wordt in de gaten houden. Op de lijst van PSG staat hij op de tweede plaats, aldus L'Équipe.

Als de komst van Neves is afgerond én Ugarte is verkocht, zal Paris Saint-Germain een beslissing nemen over het aantrekken van een tweede middenvelder. Dat zou dan Schouten moeten worden. Technisch directeur Luis Campos zou dat intern én extern al kenbaar hebben gemaakt.

PSG lijkt nog geen contact te hebben opgenomen met PSV. De Eindhovenaren staan niet te springen om een vertrek van de Oranje-international, die uitblonk op het EK en kon rekenen op belangstelling van Borussia Dortmund. De Duitsers knapten echter af op de vraagprijs, die meer dan 40 miljoen euro zou bedragen.

"Natuurlijk wordt er hier en daar wel belangstelling getoond, maar dat betekent niet dat ik één, twee, drie weg ben. Zo werkt het niet", liet Schouten zaterdagavond na PSV - Valencia nog weten aan Ziggo Sport. "Ik laat het allemaal bij mijn zaakwaarnemer, want daar wil je ook niet mee bezig zijn als speler."

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!