Ten Hag wil mogelijk nog een linksback naar United halen

'Blessuregevoeligheid baart Ten Hag zorgen: United na Mazraoui weer de markt op'

29 juli om 09:18

Manchester United wil zich naast rechtervleugelverdediger Noussair Mazraoui mogelijk ook nog gaan versterken met een linksback. Dat meldt The Athletic. Met Luke Shaw en Tyrell Malacia is die spoeling namelijk zowel dun als blessuregevoelig. 

De prioriteit van United ligt eerst bij het aantrekken van Mazraoui. Foot Mercato maakte zondag al melding van een akkoord tussen de Engelsen, de speler en zijn club Bayern München. The Athletic bevestigt dit nieuws. Der Rekordmeister heeft een bod van tussen de 17 en 23 miljoen euro geaccepteerd, en ook Mazraoui zelf is rond met United. Het is nog even wachten op de verkoop van Aaron Wan-Bissaka aan West Ham United. Als dat gebeurd is, kan de Mazraoui-deal beklonken worden. 

Daar wil Ten Hag het niet bij laten. De Nederlandse manager maakt zich zorgen over de linksbackpositie. Shaw viert vanwege het EK in Duitsland nog vakantie, en mist nu de belangrijke voorbereidingstour in de Verenigde Staten. De back is daarnaast zeer blessuregevoelig, net als Malacia, die het gehele afgelopen seizoen vanwege knieproblemen aan zich voorbij moest laten gaan. De voormalig Feyenoorder revalideert nog altijd en maakt eveneens geen deel uit van de selectie die afreisde naar de VS. 

Daar speelde United in de nacht van zaterdag op zondag tegen Arsenal. Ten Hag deed tegen The Gunners een beroep op de pas zeventienjarige linksback Harry Amass. Dit alles zorgt ervoor dat United serieus overweegt om zich nog te roeren op de transfermarkt. Welke linksback(s) de club op de korrel heeft, is niet duidelijk. Fabrizio Romano liet eerder de naam van voormalig AZ-verdediger Milos Kerkez (Bournemouth) vallen. Waar Ten Hag ook een lijntje naar uitzet, duidelijk is wel dat United in dat geval eerst nog een speler moet verkopen. 

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!