Opstelling van Feyenoord voor duel met Benfica

Priske verrast met Feyenoord-XI: andere positie Geertruida, onverwachte basisklant

28 juli om 21:00
Laatste update: 28 juli om 21:05

De opstelling van Feyenoord voor het duel met Benfica kent een aantal verrassingen. Zo heeft Brian Priske een basisplaats ingeruimd voor Neraysho Kasanwirjo en schuift Lutsharel Geertruida een linie door. 

Feyenoord speelt zondagavond vanaf 21.00 uur in het Estádio Da Luz in Lissabon. Mochten de Rotterdammers winnen, dan gaan ze aan de haal met de Eusébio Cup. Priske wil dat gaan doen met Justin Bijlow als doelman. Hij krijgt dus, in ieder geval in Portugal, de voorkeur boven Timon Wellenreuther. De concurrentiestrijd van de twee is de laatste weken geregeld onderwerp van gesprek geweest. 

De defensie bestaat uit de aan Atlético Madrid-gelinkte David Hancko, Thomas Beelen, en Kasanwirjo. Laatstgenoemde werd afgelopen seizoen nog uitgeleend aan Rapid Wien. De wingbacks zijn Bart Nieuwkoop en Marcos López. Centraal op het middenveld staan Ramiz Zerrouki en Geertruida, die in Lissabon de aanvoerdersband draagt. Laatstgenoemde heeft vaker op het middenveld gespeeld als controleur, maar was onder Slot toch vrijwel altijd verdediger. 

Voorin zijn er basisplaatsen voor Anis Hadj Moussa, Santiago Gimenez en Igor Paixão. Feyenoord speelt op 31 juli nog een oefenwedstrijd tegen AS Monaco. Op zondag 4 augustus staat het eerste 'echte werk' op het programma. Dan is PSV de tegenstander in de strijd om de Johan Cruijff Schaal. 

Opstelling Feyenoord: Bijlow; Kasanwirjo, Beelen, Hancko; Nieuwkoop, Geertruida, Zerrouki, López; Hadj Moussa, Gimenez, Paixão