'Soap Omgba NAC en Gent'

'NAC-soap duurt voort: arbitragezaak 'reële optie', Omgba moet onder het mes'

28 juli om 19:32
Laatste update: 28 juli om 20:05

Het is een 'reële optie' dat Aimé Omgba een arbitragezaak gaat aanspannen tegen NAC. Dat meldt De Telegraaf. De club uit Breda wil niet opnieuw in onderhandeling met KAA Gent over de transfer van de middenvelder. De krant meldt ook dat Omgba onder het mes moet.

Omgba leek hard op weg om voor een recordbedrag van bijna 2,87 miljoen euro exclusief drie ton aan 'makkelijk te realiseren' bonussen de overstap te maken van NAC naar KAA Gent. De Belgische club wilde na de medische keuring echter opnieuw om de tafel, nadat bleek dat Omgba onder het mes moet om een operatief goed te verhelpen probleem om te lossen. Een onafhankelijke arts bevestigde die diagnose.

Gent probeerde de deal nog te redden, maar dat werd door NAC van tafel geveegd. De Belgische club wilde in termijnen nog altijd de 2,87 miljoen euro, de drie ton aan bonussen en het percentage doorverkoop betalen, maar het bedrag zou anders moeten worden opgebouwd. Het voorstel hield in dat de beoogde eerste termijn direct afgetikt zou worden, waarna Omgba als KAA Gent-speler geopereerd zou worden. Daarna zou er telkens een som worden betaald als de middenvelder een bepaald aantal wedstrijden zou spelen. Daar ging NAC niet in mee.

De kans is aanwezig dat NAC daardoor te maken krijgt met een 'financiële mokerslag'. Omgba moet hoogstwaarschijnlijk worden geopereerd en de arbitragezaak die eerder dreigde wordt door De Telegraaf weer gezien als 'reële optie'. Wordt die in het voordeel van de middenvelder beslist dan kan het zo zijn dat hij na de operatie lange tijd aan de kant staat en in 2025 transfervrij vertrekt. Wint NAC die eventuele zaak, dan staat Omgba onder contract tot medio 2026.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!