'Omgba blijft bij NAC, transfer KAA Gent klapt'

Klap voor NAC: recordtransfer klapt door nieuw verzoek Gent na medische keuring

28 juli om 18:19
Laatste update: 28 juli om 18:39

Aimé Omgba lijkt in ieder geval voorlopig tóch bij NAC te blijven. De recordtransfer van de middenvelder naar KAA Gent is geklapt. Dat meldt de club op de eigen website

Eerder werd gemeld dat Omgba voor een recordbedrag van 2,87 miljoen euro de overstap zou gaan maken naar Gent. Daar zou nog zo'n drie ton aan 'gegarandeerde bonussen' bovenop komen, wat Omgba de duurste uitgaande transfer van de promovendus zou maken. Bovendien had NAC een doorverkooppercentage van 10 procent bedongen. Die transfer is nu alsnog geklapt. 

Na de medische keuring van Omgba wilde Gent opnieuw in onderhandeling over de voorwaarden. Daar gaat NAC niet in mee. De club meldt dat het niet opnieuw om de tafel gaat. 'Vanwege deze onverwachte en teleurstellende wending in de eindfase van de mogelijke transfer, voor zowel Omgba als NAC, en mede gezien het huidige doorlopende contract van de speler, eist de club Omgba per direct weer op', schrijven de Bredanaars. 

"Aimé is nog steeds contractspeler van NAC Breda", reageert technisch directeur Peter Maas. "Na een proces van weken is er genoeg waardevolle tijd in de voorbereiding op een loodzwaar seizoen verloren gegaan, zowel voor Aimé als voor de club. Met de finish in zicht leek alles tot een goed einde te komen voor de betrokken partijen, echter gooit deze onverwachte wending -na een akkoord op voorwaarden- roet in het eten. Dan staan we voor onze club, selectie en haar spelers. Daar ligt onze verantwoordelijkheid en daarmee willen we een mooi en succesvol jaar realiseren. Deze duidelijkheid helpt hierbij en zorgt ervoor dat we snel voor over kunnen tot volledige focus met het team, zonder afleiding."

Door deze verrassende wending lijkt er een ander einde aan de soap te komen dan op voorhand werd gedacht. Omgba liet zich eerder negatief uit over Pierre van Hooijdonk toen NAC de transfer leek te dwarsbomen. "Ik ben transfervrij naar NAC gekomen, heb altijd alles voor de club gegeven en bijgedragen aan de promotie. Nu krijg ik te horen dat het puur business is. Door de handelswijze van de club heeft Gent de stekker uit de transfer getrokken. Ik adviseer spelers niet naar NAC te gaan", klonk het. Uiteindelijk werkten de Bredanaars toch mee, maar nu is de deal alsnog geklapt. 

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!