De Boer zag vermoeid Ajax met Godts als lichtpuntje

De Boer zag ook in mindere Ajax-helft lichtpuntje: 'Van hem komt altijd dreiging'

25 juli om 23:17
Laatste update: 25 juli om 23:34

Ronald de Boer is nog niet  onder de indruk van Ajax. De analist zag dat de Amsterdammers vermoeid raakten tegen FK Vojvodina en daardoor slopen er fouten in het Amsterdamse spel. Toch zag De Boer ook in de tweede helft een lichtpuntje.

"Na een seizoen als vorig jaar is alles meegenomen", luidt de eerste conclusie van De Boer na afloop van de 1-0 zege van Ajax. "De tweede helft was heel matig. Ik zei dat de tegenstander vermoeider zou raken, maar het was juist andersom. Zij kregen meer grip en Ajax wist het even niet. Je hebt nog mazzel dat je halverwege de tweede helft niet achterstaat."

Na de voorbereiding werd er veel gesproken over de intensiteit die de nieuwe coach in de trainingen legde. Maar volgens De Boer kost ook het opstuwen van de fitheid tijd. "Wedstrijdconditie moet je waarschijnlijk opbouwen. Dat kost natuurlijk tijd. Misschien dat dat er nog wel inkomt, want het was nu ook wat warmer. Je zag bijvoorbeeld Youri Baas die geweldig speelde, maar in de tweede helft vermoeid werd en toch wat foutjes maakte. Dus ze zijn nog niet Farioli-fit, denk ik."

Bij de openingsgoal zag De Boer een scherpe Branco van den Boomen, maar vooral de voorzet van Mika Godts maakte indruk. "Soms is een voorzet gewoon perfect. Goede assist was het. Godts heeft direct dreiging en hij wil die man opzoeken. Binnendoor en buitenom, dat heeft hij. Je voelt altijd wel die dreiging als hij erin komt."