De Boer vindt dat Rasmussen peper in reet nodig heeft

De Boer moedigt Ajax-talent aan: 'Hij heeft beetje peper in zijn reet nodig'

25 juli om 21:59

Ronald de Boer is nog niet helemaal overtuigd van Christian Rasmussen. Het Deense talent dat in de basis mocht beginnen bij Ajax heeft volgens de analist specifieke kwaliteiten, maar hij moet ze nog op de juiste momenten inzetten.

"Hij is bij vlagen heel goed, ook bij dat uithalen. Hij heeft echt een vlammend schot in zijn linkerbeen", vertelt De Boer over het Deense talent van Ajax. "Dat kan echt uit het niets komen. Ik vind hem ook heel snel en dat moet hij meer gebruiken. Maar hij kan ook vanuit stilstand zo verschrikkelijk hard schieten. Op vijftienjarige leeftijd kon hij al als een volwassen kerel schieten."

Toch wil De Boer Rasmussen aansporen om zijn kwaliteiten veel meer en beter in te zetten. "Ik vind dat hij nog veel meer zijn snelheid en kracht gebruiken. Af en toe bij vlagen zie ik het, maar we zien het nog veel te weinig. Hij heeft af en toe een beetje peper in zijn reet nodig. Als je dat altijd maar weer moet herhalen, dan zit het er op een gegeven moment waarschijnlijk niet in."