De Boer onder de indruk van Baas, Forbs en Taylor vallen tegen

De Boer diep onder de indruk van verrassing in Ajax-basis: 'Soort Blind, hij speelt geweldig'

25 juli om 21:37
Laatste update: 25 juli om 23:23

Ronald de Boer is bijzonder onder de indruk van Youri Baas bij Ajax. In de rust van de wedstrijd tegen FK Vojvodina licht de analist de jonge centrumverdediger uit, die volgens hem veel weg heeft van Daley Blind.

"Er zijn genoeg kansen geweest, maar ik moet zeggen dat Ajax niet geweldig speelt", analyseert De Boer de wedstrijd bij Ziggo Sport. "Tegen deze ploeg heb je 70 procent balbezit en genoeg kansen om te scoren. In mijn ogen is het echter nog steeds niet goed genoeg. Deze ploeg moet je oprollen en je hebt de kansen gehad. Het is het bekende schaapje over de dam en dan volgen er meer, dat gevoel heb ik ook bij deze ploeg. Het moet wel even wat beter."

Ajax overtuigt De Boer dus nog niet, maar van Baas is hij in ieder geval wel erg onder de indruk. "De enige waar ik echt van geniet is Baas. Die speelt echt geweldig. Een soort Daley Blind als we teruggaan in de tijd. Ook zoals mijn broer. Niet de snelste, maar heel intelligent en goede inspeelpasses. Dus daar geniet ik heel erg van."

'Dom balverlies'

De Boer zag ook een aantal keer dom balverlies bij twee Ajax-spelers. Één daarvan is Carlos Forbs. "Op bepaalde momenten is het de inpassing en soms ook het balverlies. Forbs moet het natuurlijk vooral in de diepte hebben, maar af en toe heeft hij zulk dom balverlies. Sjaak Swart zal zeggen dat een buitenspeler ook moet kunnen koppen, maar dat lukte bij hem niet."

De tweede speler die De Boer op dat gebied uitlicht is Kenneth Taylor. De analist ziet bij de middenvelder een kwaaltje dat hij snel moet afleren. "Kenneth is bij vlagen genieten. Hij doet geniale dingen, maar soms ook onbegrijpelijke dingen. Dom balverlies en soms laat hij die bal van zijn voet springen. Dat moet eruit en als dat eruit gaat dan is hij een hele goede en waardevolle speler voor Ajax."