Matthäus: 'Bayern moet boegbeeld De Ligt houden'

Matthäus doet beroep op Bayern München: 'De Ligt is een boegbeeld'

23 juli om 13:58

Lothar Matthäus vindt het onbegrijpelijk dat Bayern München open staat voor een vertrek van Matthijs de Ligt. De Duitse voetballegende zou er alles aan doen om de 24-jarige Nederlander, die wordt begeerd door Manchester United, te behouden.

Matthäus buigt zich in zijn column voor Sky Sport over de transferzomer van Bayern München. Hij doet een dringend beroep op de clubleiding om Joshua Kimmich niet te laten gaan, aangezien met Thomas Müller en Manuel Neuer twee andere boegbeelden een dagje ouder worden. 'Ik zou de bepalende gezichten behouden', stelt het clubicoon. 'En daar reken ik ook Matthijs de Ligt toe', voegt hij toe.

Matthäus prijst de kwaliteiten van de ex-Ajacied. 'Hij heeft de persoonlijkheid en de leiderskwaliteiten.' De Ligt concurreerde het afgelopen seizoen met Dayot Upamecano, Min-Jae Kim en Eric Dier. Hij kwam tot 22 officiële duels, waarvan zestien als basisspeler. De 24-jarige verdediger mag vertrekken, omdat Bayern inkomsten nodig heeft om de selectie van meer impulsen te voorzien. Met Jonathan Tah is er al een vervanger in beeld.

Bayern eindigde afgelopen seizoen teleurstellend als derde in de Bundesliga. Deze zomer werden Michael Olise (53 miljoen) en João Palhinha (51 miljoen) al aangetrokken. Ook Xavi Simons en Désiré Doué staan nog hoog op het verlanglijstje.