'Man United brengt bod op De Ligt uit, Bayern geeft direct duidelijk signaal af'

'Man United opent dans met eerste bod op De Ligt: exacte transfersom bekend'

22 juli om 12:56
Laatste update: 22 juli om 15:21

Manchester United heeft een officieel bod uitgebracht op Matthijs de Ligt, maar dat is resoluut van de hand gewezen door Bayern München. Der Rekordmeister wil nog altijd minimaal vijftig miljoen euro zien voor de Oranje-international.

Nadat United Leny Yoro voor zo'n zestig miljoen euro overnam voor Lille OSC en duidelijk werd dat The Red Devils niet bereid waren om aan de vraagprijs voor De Ligt te voldoen, lagen de onderhandelingen tussen de Engelse club en Bayern even stil. Nu heeft de club van manager Erik ten Hag toch een officieel bod uitgebracht op het opleidingsproduct van Ajax, melden verschillende Duitse media als BILD en Sky Sport.

Naar verluidt heeft United aangeboden om De Ligt voor een totaalbedrag van 35 miljoen euro over te nemen. Daar gaat Bayern echter niet mee akkoord: de nummer drie van het afgelopen Bundesliga-seizoen blijft vasthouden aan de vraagprijs van minimaal vijftig miljoen euro, waar ook nog bonussen bovenop moeten komen. De onderhandelingen tussen de clubs zullen in de komende dagen voortduren, zo klinkt het.

Ondertussen geniet De Ligt zelf van zijn vakantiedagen, nadat hij met Oranje de halve finale van het EK haalde. Op het Europees kampioenschap speelde de stopper echter geen minuut. De Ligt moet zich op 2 augustus weer melden bij Bayern.