PSV ziet 'dankbare' Van Duiven terugkeren

PSV ziet huurling terugkeren: 'Ze mogen hier dankbaar zijn dat ze voor PSV spelen'

21 juli om 19:23

Jason van Duiven heeft een boekje opengedaan over zijn verhuurperiode bij Almere City. De spits van PSV wilde in het afgelopen halfjaar ervaring opdoen in de Eredivisie, maar hij kwam van een koude kermis thuis.

Bij Jong PSV heeft Van Duiven al veel indruk gemaakt in de Keuken Kampioen Divisie. Bij de hoofdmacht moest hij Luuk de Jong en Ricardo Pepi echter voor zich dulden in het afgelopen seizoen. Daardoor maakte de negentienjarige aanvaller in de winter een tijdelijke transfer naar Almere City. Daar moest Van Duiven het echter voornamelijk met invalbeurten doen. Nu is hij weer terug bij PSV. "Ik heb veel geleerd, want ik ben gewend om alles te spelen bij Jong", begint hij tegenover de clubkanalen. "Bij Almere zat ik vaker op de bank, waardoor ik om moest gaan met tegenslagen."

"Ik ben met een reden daarnaartoe gegaan: ik wilde me ontwikkelen, daar hebben we ook binnen PSV gesprekken over gevoerd", vervolgt Van Duiven. "Ik wil de eerste spits van PSV worden en we dachten allemaal dat een verhuurperiode in de Eredivisie een goede stap was. Maar toen ik daar kwam, begon ik meteen op de bank. Het was een hele rare situatie. Ik heb ook een paar keer naar een reden gevraagd, maar die kreeg ik niet echt. Dat is wel iets wat nog steeds blijft knagen aan mij."

Des te dankbaarder is Van Duiven voor zijn terugkeer bij PSV. "Ik wil er nu weer alles aan doen om weer de oude Jason te worden. Ik ben er wel een beetje door geraakt, dat voel ik. Ik wil mezelf nu extra laten zien. Ik wil elke training nu met beide handen aangrijpen, want ik ben echt dankbaar dat ik hier mag zijn. Ik heb daar namelijk de andere kant gezien. Ja, de spelers hier mogen echt dankbaar zijn dat ze bij PSV spelen. Wat je hier allemaal krijgt: daar mag je echt van geluk van spreken."