Stewart wil nalatenschap achterlaten met PSV

Stewart heeft ultiem PSV-doel: 'Hebben heel weinig teams voor elkaar gekregen'

21 juli om 15:52
Laatste update: 21 juli om 15:52

Earnest Stewart staat met PSV nu aan de top, maar de uitdaging ligt nu in het vasthouden van die positie. Dat vertelt technisch directeur Earnest Stewart in een uitgebreid interview met Voetbal International

PSV werd afgelopen seizoen met maar liefst 91 punten kampioen van Nederland, maar verzadigd is Stewart allerminst. Nieuwe uitdagingen gloren alweer aan de Eindhovense horizon. "Ergens komen in topsport is één, maar ergens aan de top blijven is iets anders. Dat is heel moeilijk, maar daar ligt wel de volgende uitdaging voor ons."

"En een legacy achterlaten, dat is helemaal bijzonder, dan ben je heel ver als team en organisatie", vervolgt Stewart, die weet dat de dynamiek anders zal zijn ten opzichte van vorig jaar. "Maar dat is wel wat we willen. Hoe kan je met zijn allen veeleisend zijn en blijven. Dan zullen we nog meer moeten leveren dan vorig seizoen. De mensen hebben ons nu meer door, tegenstanders stellen zich anders in op PSV. Wij zijn als kampioen de te kloppen ploeg."

Met legacy doelt Stewart op nalatenschap. "Dat kan iets tastbaars zijn, met prijzen, maar dat hoeft niet. Denk aan onze manier van spelen. Dat men over twintig jaar nog steeds praat over een periode van vier of vijf jaar bij PSV die echt top was om naar te kijken. Dat kan ook legacy zijn. Dat hebben maar heel weinig teams voor elkaar gekregen, denk aan het Oranje van 1974 of de Chicago Bulls met Michael Jordan en Scottie Pippen. Meestal gaat het trouwens wel gepaard met winnen."

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!