PSV het Bayern van Nederland? 'Prachtig'

Kan PSV het Bayern van Nederland worden? "Dat zou prachtig zijn"

21 juli om 10:43
Laatste update: 22 juli om 16:57

Luuk de Jong ziet PSV niet snel uitgroeien tot het Bayern München van Nederland. Waar dat enkele jaren nog gezegd werd over Ajax, waren het afgelopen seizoen de Eindhovenaren die de concurrentie op grote achterstand zetten.

Toch denkt De Jong niet dat PSV net als Bayern in Duitsland jarenlang zal domineren. "Dat is een stuk moeilijker in de Eredivisie dan in de Bundesliga. In de Europese top worden hele selecties bij elkaar gehouden, dat kan hier niet. Al hebben we het voordeel dat PSV dit jaar niet hoeft te verkopen", zegt de aanvoerder tegen Sportnieuws.

De Jong is dan ook duidelijk over de stelling dat PSV het Bayern München van Nederland kan worden. "Dat zou heel mooi zijn, maar het is niet realistisch. Tot nu toe heeft geen enkele club in Nederland het kunnen volhouden, dus ik zie het niet snel gebeuren", stelt de spits.

Jordan Teze sluit een jarenlange hegemonie van PSV daarentegen niet helemaal uit. "De wonderen zijn de wereld nog niet uit, dus waarom niet? Ik zal er dan niet meer bij zijn, maar dat zou prachtig zijn."

Volgens De Jong ligt de lat hoe dan ook weer hoog bij PSV, waar de honger groot is. "Dat gaat niet meer veranderen. We willen hoe dan ook alle prijzen winnen."

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!