De Jong gaat in op titelkansen PSV: 'Niet verwachten dat je dat weer even doet'

De Jong gaat in op titelkansen PSV: 'Gaat weer moeilijker worden voor ons'

19 juli om 13:59

Na het afgetekende kampioenschap geeft Luuk de Jong in gesprek met ESPN aan dat er voor een nieuwe landstitel hard gewerkt zal moeten worden. Ook gaat de aanvalsleider in op de versterkingen van PSV.

De Jong heeft vertrouwen in het aankomende seizoen, maar geeft aan dat een herhaling van het afgelopen seizoen, waarin de Eindhovenaren kampioen werden met 91 punten, hen niet komt aanwaaien. "Voor mijn gevoel zit de sfeer goed in. Het belangrijkste is dat we weten dat het volgend seizoen weer moeilijker gaat worden voor ons. Dat probeer je elkaar duidelijk te maken. We hebben het fantastisch gedaan vorig seizoen. Zo'n seizoen komt niet vaak voor in de Eredivisie. Je moet niet verwachten dat je dat weer 'even' gaat doen."

Als aanvoerder probeert de ervaren spits ook nieuwe teamgenoten te helpen bij PSV, zo stelt hij. "Driouech staat als vleugelspeler vaak naast mij. Dan communiceer je over wat ik verwacht, maar ook over wat ik voor hem kan doen. Dat soort dingen. Je probeert een samenwerking te creëren met vooral jongens die om je heen staan op het veld. Uiteindelijk heb ik het gevoel dat die jongens heel veel kwaliteit hebben en is het een fantastische stap die ze gemaakt hebben. Ze moeten laten zien dat ze er ook klaar voor zijn om bij PSV te presteren."

In het afgelopen seizoen kwam De Jong 29 keer tot scoren, maar aan een voorspelling voor het aankomende seizoen wil hij zich niet wagen. "Ik heb tijdens mijn carrière nog nooit aantallen genoemd. Dat klinkt een beetje saai. Ik ben daar niet zo van, want dan kan het alleen maar tegenvallen. Ik heb heel goed onder controle hoe mijn lichaam in elkaar steekt: waar ik aan moet werken om te herstellen of klaar te zijn voor een wedstrijd. Als ik dat samen met de medische staf goed kan blijven begeleiden dan denk ik dat ik ook een heel mooi seizoen tegemoet kan gaan dit jaar."

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!