Locadia heeft nieuwe club te pakken en blijft actief in Spanje

Locadia heeft nieuwe club te pakken en blijft actief in Spanje

19 juli om 13:44

Jürgen Locadia speelt ook in het aankomende seizoen in Spanje. De voormalig PSV'er vertrekt bij SD Amorebieta en gaat aan de slag bij Intercity, dat uitkomt op het derde niveau. Zo meldt de nieuwe club van Locadia via de eigen kanalen.

Enkele maanden geleden, in maart, koos Locadia na zijn vertrek uit China voor een stap naar Amorebieta. De aanvaller kwam in dertien duels binnen de lijnen, maar maakte hierin in totaal niet meer dan 54 minuten. Tot een doelpunt kwam het niet en degradatie volgde voor de Spaanse club, naar het derde niveau. 

Hoewel Locadia vertrekt bij Amorebieta, zal hij wel actief zijn op het derde niveau in Spanje. Ook Intercity komt immers uit in de Primera División RFEF. De aanvaller werd opgeleid bij FC Emmen en beleefde zijn doorbraak bij PSV, waar hij in 2012 zijn Eredivisiedebuut maakte. Na jaren met wisselend succes maakte de spits uiteindelijk een transfer naar Brighton. Later kwam hij nog uit voor TSG Hoffenheim, FC Cincinnatti, VfL Bochum, Persepolis, Mighty Lions en dus Amorebieta. 

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!