Farioli ziet in Traoré een leider voor Ajax

Farioli: 'Verwacht dat hij verschil maakt op 't veld en daarbuiten voorbeeld is'

16 juli om 07:32

Francesco Farioli ziet in Bertrand Traoré een leider voor Ajax. De Italiaanse oefenmeester wil dat de 28-jarige rechtsbuiten een voorbeeld is voor de jongere spelers en ook defensief zijn steentje bijdraagt.

Farioli roemde al de offensieve kwaliteiten van Traoré, maar vindt verdedigende bereidheid minstens zo belangrijk. "Zijn laatste periode bij Villarreal heeft hij ook een heel grote commitment getoond in het defensieve gedeelte, toen hij werkte met een trainer als Marcelino. Zo zie ik het voetbal: aanvallers vallen niet alleen aan en verdedigers verdedigen niet alleen, het is iets globaler. De defensieve houding van de aanvallers is ook fundamenteel", zegt de Italiaan tegen Voetbal International.

Volgens Farioli maakte hij zijn verwachtingen duidelijk in de gesprekken met Traoré. "In mijn gesprekken met hem, heb ik mijn verwachtingen heel duidelijk gemaakt. Dus dat hij zo snel heeft besloten om bij ons te tekenen, is een teken dat hij begrijpt wat wij zoeken."

"In de gesprekken die we gevoerd hebben, heb ik dat ook uitgelegd aan Bertrand: vorig seizoen was er een groot gebrek aan spelers in de volwassen leeftijdscategorie van 24 tot 28 of 30 jaar", gaat Farioli verder. Ajax hoopt dit seizoen de balans te herstellen. "We moeten een omgeving creëren waar de jonge spelers kunnen groeien met een beetje support van de spelers om hen heen. Dat heb ik ook aan Bertrand uitgelegd, dat ik van hem verwacht het verschil te maken op het veld, maar ook om een voorbeeld te zijn buiten het veld. En te proberen de groep te leiden met de andere leiders. Daar was hij heel gemotiveerd voor, want hij wil het beste voor Ajax."

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!