'PSV geeft gas en brengt eerste bod uit op Itakura'

'PSV wil doorpakken en brengt eerste bod uit: 11,5 miljoen euro'

22 augustus om 22:58
Laatste update: 22 augustus om 23:32

PSV gaat vol voor Ko Itakura. Zijn club Borussia Mönchengladbach heeft een Eindhovens bod ter waarde van 11,5 miljoen euro ontvangen, meldt BILD.

PSV is in de zoektocht naar een nieuwe centrumverdediger uitgekomen bij Itakura, die naar verluidt een ontsnappingsclausule in zijn Gladbach-contract heeft staan. De hoogte daarvan is niet bekend, maar het bod dat de Eindhovenaren donderdag hebben uitgebracht - ruim elf miljoen euro - ligt er in elk geval onder.

Ronald Virkus, sportief directeur van Gladbach, is niet van plan Itakura te verkopen. "Dat hebben we niet in ons hoofd", laat hij weten aan BILD. Wel moet hij toegeven dat niet elk bedrag bij voorbaat wordt geweigerd. "Het is volkomen duidelijk dat een club als Gladbach zich over biedingen met een bepaalde omvang zal moeten buigen."

Itakura staat volgens de laatste berichten open voor een terugkeer naar de Eredivisie. Hij speelde 56 wedstrijden voor FC Groningen, dat de verdediger tussen 2019 en 2021 huurde van Manchester City. De 27-jarige Japanner ligt nog twee jaar vast bij Borussia Mönchengladbach.

PSV wil al langer een nieuwe centrale verdediger in huis halen, terwijl de Eindhovenaren door de exit van Jordan Teze (AS Monaco) en het mogelijke vertrek van Olivier Boscagli (Brighton) nog meer versterkingen voor de laatste lijn zoeken. Door de namen van Sepp van den Berg (Brentford FC) en Mikayil Faye (Stade Rennes) is een streep gegaan. Adamo Nagalo van FC Nordsjaelland staat nog op de lijst.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!