La Liga-voorzitter bezorgd over Super League: 'Zolang Pérez aan knoppen zit...'

La Liga-voorzitter kraakt Pérez: 'Voor Madrid is alles wat wij doen verkeerd'

13 juli om 15:33
Laatste update: 13 juli om 15:44

Javier Tebas, de voorzitter van La Liga, heeft zich fel uitgesproken over zijn strijd met Florentino Pérez, de voorzitter van Real Madrid. Tebas meent dat Pérez wil dat de rijken het voor het zeggen hebben in het voetbal, en geeft aan dat hij zal blijven strijden tegen het concept van de Super League.

Drie jaar geleden kwam Pérez met de Super League, de competitie waarin Europese topclubs het tegen elkaar zouden gaan opnemen. De competitie is er niet gekomen, maar Tebas denkt niet dat Pérez al heeft opgegeven. "Zolang Florentino aan de knoppen zit bij Real Madrid, is de Super League niet dood", stelt Tebas in gesprek met het Catalaanse medium Sport.

"Het blijft mij bezighouden, ik maak me er nog altijd zorgen over", vervolgt Tebas. "Florentino zei het in april 2021 en blijft herhalen dat ze het voetbal komen redden. Maak je geen zorgen, we geven je wat geld uit solidariteit. Het is alsof we nog in feodaal Europa leven waarbij de leenman betaalt aan zijn leenheer. of alsof een land in handen is van financiële instellingen waarbij de banken ons eronder houden."

Tebas haalt stevig uit naar Real Madrid. "Ze zijn tegen alles, maar overtuigen niemand. Ze hebben de slag verloren in april 2021 en zijn dat niet meer te boven gekomen. Sommigen van ons maken zich er hard voor dat het model dat Florentino Pérez predikt niet wordt toegepast. Hij heeft besloten dat dit model, waarbij de rijken regeren, de boventoon moet voeren. Dat wil hij bereiken voordat hij vertrekt als voorzitter van Madrid. Maar hij heeft een sterke tegenstander in La Liga en diens president, die niet stil blijft, blijft strijden en zich zo vaak als nodig is zal uitspreken."

De tegenstand die Tebas levert levert hem vervelende reacties op, geeft hij aan. "Van mijn familie zelfs, maar ik heb het daar liever niet over. Dat is het risico van dit vak", aldus de voorzitter, die niet onder stoelen of banken steekt zelf een voorkeur voor Real Madrid te hebben. "Ik heb altijd erkend dat ik een Real Madrid-fan ben, al ben ik nu in winterslaap." Ook geeft Tebas aan dat de relatie met FC Barcelona beter is. "Die club is in ieder geval niet tegen alles, zoals Real Madrid. Voor Madrid is alles wat wij doen verkeerd. In de ogen van Real Madrid zijn we erg slecht, zijn we een ramp."

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!