Albers bevestigt gesprekken tussen Vos en Potter

Zaakwaarnemer bevestigt: Vos voerde al gesprekken met Potter over plek in Ajax-staf

12 mei om 12:30

Dave Vos voerde al gesprekken met Graham Potter voor een plekje in de staf van Ajax. Dat laat zaakwaarnemer Guido Albers weten in Goedemorgen Eredivisie van ESPN. Het afhaken van Potter betekent niet dat Vos ook geen plekje meer in de staf krijgt.

Volgens Albers is het nog altijd de bedoeling dat de huidige coach van Jong Ajax zich aansluit bij het eerste elftal. "Vos loopt al vijftien jaar rond bij Ajax en ik zie zijn ontwikkeling. De cursus coach betaald voetbal heeft hij met de hoogste cijfers ooit gehaald. Dave blijft bij Ajax en het klopt dat hij zich bij de staf van het eerste gaat voegen. Hij heeft ook al gesprekken met Potter gevoerd daarover."

Albers heeft in ieder geval vol vertrouwen in Vos als lid van de Ajax-staf. "Het moeilijke hiervan is dat Ajax heel graag met hem door wilde. Hij heeft laten zien wat hij kan en hij is niet alleen maar van de data. De manier van werken zoals hij bij Jong Ajax moet werken, met acht jongens op het trainingsveld, dat is natuurlijk ook niet de juiste. Maar het komt wel goed."

Potter werd al weken lang gelinkt aan Ajax, maar afgelopen week werd bekend dat hij niet de nieuwe coach van de Amsterdammers wordt. De clubleiding zou niet aan zijn eisen willen voldoen, waardoor Francesco Farioli nu de topkandidaat is in Amsterdam. De kans is daarbij dus groot dat hij Vos als assistent krijgt.

Bekijk hieronder de nieuwste #DoneDeal met alles over Ajax, Feyenoord en PSV: