Gullit looft 'allerbeste trainer' Ancelotti

Gullit looft 'allerbeste trainer': 'Als je dit bij Ajax zou doen, is het paniek'

12 mei om 09:34
Laatste update: 12 mei om 15:55

Ruud Gullit is erg onder de indruk van de trainerskwaliteiten van Real Madrid-manager Carlo Ancelotti. De Italiaan pakte eerder al de Spaanse titel met zijn ploeg en staat daarnaast in de Champions League-finale.

Real Madrid rekende zaterdagavond simpel af met Granada: 0-4. "Ze zijn eigenlijk het beste op de counter", begint Gullit zijn analyse bij Ziggo Sport over De Koninklijke. "En het gekke is: er was altijd een beetje kritiek op hoe zij speelden. Dat was niet des Real Madrids, want die hebben altijd de bal. Maar omdat ze zo goed blijven spelen en resultaten halen, wordt het wel geaccepteerd."

Volgens Gullit verdient de 64-jarige Ancelotti daarvoor alle complimenten. "Hij heeft het elftal aangepast naar de mogelijkheden en de spelers die hij heeft. Dat is knap", vertelt de analist. Hij trekt vervolgens de vergelijking met Ajax, waar de supporters graag aanvallend voetbal willen zien, ongeachte wie de trainer is en welke spelers er zijn. "Als hij ditzelfde zou doen bij Ajax, dan is het grote paniek, dat mag niet. Ik geloof dat Martin Jol (trainer van Ajax tussen 2009 en 2010, red.) toen 4-4-2 gespeeld heeft. Nou, dat was een schande. Maar soms moet het wel."

Nu ziet Gullit een vergelijkbare situatie ontstaan bij Ajax. "Je ziet het nu ook aan Van 't Schip, die speelt ook in een keer een ander systeem. Die denkt ook: 'Met dit elftal ga ik geen 4-3-3 spelen, dat gaat me niet lukken", aldus de oud-voetballer. Hij concludeert dat John van 't Schip zich in dat opzicht kan vergelijken met Ancelotti. "Soms moet je je aanpassen en hij (Ancelotti, red.) heeft zich op zo'n manier aangepast. Dus voor mij is hij de allerbeste trainer, die het beste haalt uit de spelersgroep die hij heeft."

Bekijk hieronder de nieuwste #DoneDeal met alles over Ajax, Feyenoord en PSV: