Naam van De Boer wederom geopperd als Ajax-trainer

'Buitenlandse avonturen mogen De Boer niet dwarszitten: weet hoe het niet moet'

1 april om 10:29
Laatste update: 2 april om 08:18

De analisten van Studio Voetbal bogen zich zondagavond over de vraag wie de nieuwe trainer van Ajax moet worden. Ibrahim Afellay was stellig, de andere tafelgasten noemden elk een andere naam.

"Er zijn niet heel veel trainers beschikbaar", begint Afellay. "Maar als ik kijk naar de problemen die Ajax heeft, zou ik neigen naar Frank de Boer in combinatie met Pepijn Lijnders." De Boer kende in zijn vorige periode in Amsterdam grote successen. Volgens Afellay was de situatie destijds vergelijkbaar met de situatie waarin Ajax tegenwoordig verkeert. "Hij heeft toen ook te maken gehad met veel problemen binnen Ajax, waardoor niet veel mogelijk was."

Gezien de situatie zou de analist kiezen voor 'Ajax-mensen'. "De Boer is een jongen van de club. We hebben dit seizoen gezien dat er zoveel dingen spelen bij Ajax. Je moet daar meer zijn dan alleen een trainer. Met Louis van Gaal en Danny Blind zitten er mensen met Ajax-DNA. Ik denk dat De Boer een geschikte kandidaat is om daartussen te werken. Er zijn zoveel krachtenvelden, hij is capabel genoeg om dat te kunnen dragen", aldus Afellay.

Zijn mislukte avonturen in het buitenland mogen daarbij geen rol spelen, volgens de oud-international. "Je zou ook kunnen zeggen dat hij heel veel ervaring heeft opgedaan. Hij weet hoe hij het niet moet doen. Zoveel opties zijn er ook niet. Met zijn staat van dienst, en alle vreemdelingen die bij Ajax zijn binnengehaald, zou ik nu kiezen voor iemand die het beste met de club voor heeft."

De deur voor Ajax staat in ieder geval open, benadrukte De Boer begin dit jaar bij Renze. "Ik zal altijd luisteren, want Ajax is mijn club. Dat zal altijd zo blijven. De vraag mag ook altijd gesteld worden."

Arno Vermeulen herhaalt daarentegen zijn eerdere pleidooi voor Thomas Tuchel, terwijl Pierre van Hooijdonk de naam van Pascal Jansen laat vallen. Michiel Kramer adviseerde de Amsterdammers te gaan voor zijn oude trainer, Joseph Oosting.