Veerman moet het van zijn vrienden hebben

Veerman had voor doorbraak even een andere baan: 'Hij is jankend naar huis gegaan'

13 maart om 12:30

Joey Veerman was in het verleden voor heel even bouwvakker, iets wat geen succes werd. Volgens zijn vrienden mag de middenvelder van PSV dan ook van geluk spreken dat hij goed kan voetballen.

"Joey heeft mazzel dat hij twee goede voeten heeft", zegt goede vriend en amateurvoetballer Stef Schokker tegenover NH Nieuws. "Toen hij een week stage liep in de bouw, is hij jankend naar huis gegaan. Joey trok het zo slecht dat hij moest kotsen. Voor de rest heeft Joey eigenlijk nooit een uur gewerkt. Hij heeft nog een paar zaterdagen in 'de vis' gewerkt, maar dat vond hij te lange dagen. Er is altijd wel iets, Joey kan goed klagen."

Desondanks heeft de PSV'er wel een omslag gemaakt de afgelopen jaren. "Hij is serieuzer geworden. Toen hij bij FC Volendam zat, kwam hij op zaterdagavond nog wel eens bij onze vriendengroep langs om één biertje te drinken. Tegenwoordig zien we hem niet meer en stuurt hij foto's van salades en rijst met kip", merkt Schokker op.

Oud-FC Volendam-speler Edwin Keizer kan zich vinden in die woorden. "Joey is een rastalent. Met hem in de ploeg heb je zoveel extra kwaliteit. Er zijn altijd twijfels geweest over hem. Dat komt door zijn uitstraling. Er wordt al heel lang gekeken naar wat Joey niet goed doet. Het werd hem vaak verweten dat hij te weinig meters maakte en niet goed omschakelde. Maar ik denk dat alle statistieken wel uitwijzen dat hij zijn minpunten enorm heeft verbeterd", zegt Keizer.

Als het aan Schokker ligt, maakt Veerman komende zomer een volgende stap in zijn carrière. Waar de middenvelder naartoe moet is voor de vriendengroep in ieder geval duidelijk. "Joey gaat het liefste naar Spanje toe. Wij hopen voor ons vriendenweekend dat het dan Valencia of Sevilla wordt. Daar zien we ons wel aan het strand liggen. Twee jaar bij Valencia of Real Betis en daarna door naar Atletico Madrid", lacht Schokker.

Keizer sluit zich wederom aan bij de woorden van Schokker. "Ik denk dat de Spaanse competitie het meest geschikt voor hem is. In Italië wordt er nog beter verdedigd en moet je vaak lang op trainingskamp. Ik denk niet dat dat zijn favoriete bezigheid is."