Van 't Schip blikt vooruit op Fortuna Sittard-thuis

Van 't Schip ziet verbeterpunten richting Fortuna-thuis: 'Daar moeten we naartoe'

8 maart om 16:55

Ajax-trainer John van 't Schip zag zijn ploeg een prima indruk achterlaten tijdens het duel met Aston Villa (0-0). De Amsterdammers geven de laatste drie duels in een 5-4-1 systeem een stuk minder kansen weg en dit stemt de oefenmeester richting het thuisduel met Fortuna Sittard tevreden.

"Wat we vooraf hadden besproken, werd op een goede manier uitgevoerd", blikt Van 't Schip terug op de clubwebsite. Een doelpunt is volgens hem het enige wat ontbrak. "Daar balen we allemaal van, want het was mogelijk om te winnen. We zijn nu halverwege in deze confrontatie en volgende week moeten we een grotere prestatie neerzetten om een ronde verder te komen."

Ajax heeft nu twee achtereenvolgende duels de nul weten te houden. Van 't Schip zag dat zijn ploeg tegen Aston Villa weinig kansen weggaf en ook hielden zijn spelers de bal goed in de ploeg. "In de laatste fase staat Brian Brobbey nu iets meer geïsoleerd, maar dat wil niet zeggen dat we geen kansen kunnen creëren", analyseert de manager. "Dat hebben we gezien. In dit systeem kunnen we aanvallender spelen als de tegenstander meer inzakt of ons meer de bal geeft. Daar moeten we zondag naartoe. Om een partij te winnen, moet je meer aanvallen of eerder drukzetten. Maar wel vanuit dezelfde organisatie."

Als laatste blikt Van 't Schip vooruit op het thuisduel met Fortuna. Hij verwacht een moeilijke wedstrijd na een midweekse Europese wedstrijd. "Wij moeten de energie van donderdag meenemen naar Fortuna en er vanaf het begin staan", aldus de oefenmeester. "Fortuna is solide en hebben met Kaj Sierhuis een speler die de laatste tijd op dreef is. Achterin staat een speler met ervaring die ik ken vanuit mijn tijd bij het Griekse nationale team (Dimitrios Siovas, red.) en ook de trainer staat bekend om het neerzetten van een goede organisatie. Vanuit daar zullen ze ons willen verrassen."

Check hieronder de nieuwste aflevering #DoneDeal met alles over Ajax, Feyenoord en PSV!