Perez vindt dat Van 't Schip moet afzwaaien bij Ajax

Perez geeft Van 't Schip advies: 'Dan kun je misschien beter ergens anders kijken'

8 maart om 09:22

Volgens Kenneth Perez moet John van ‘t Schip niet doorgaan als hoofdcoach van Ajax. De analist vindt dat de interim-trainer van de Amsterdammers niet heeft kunnen overtuigen en raadt hem aan om elders een baan als hoofdcoach te zoeken.

"Hij heeft niet bewezen dat hij in korte tijd structuur kan neerzetten en iets teweeg kan brengen", begint Perez aan zijn verhaal over Van ‘t Schip bij ESPN. "Ik vond de wedstrijd tegen AZ echt niet goed, tegen FC Utrecht winnen ze met 2-0. Vanavond zag ik voor het eerst dat er echt muziek in zit. Ik denk niet dat Van ’t Schip niet voldoende heeft bewezen dat hij met dit matige materiaal echt iets kan bewerkstelligen."

Perez ziet daarom ook geen toekomst in Van ‘t Schip als hoofdtrainer van Ajax. "Ik denk dat die toekomst er als hoofdcoach niet is." Van ‘t Schip werd na het ontslag van Maurice Steijn aangesteld als interim-trainer van de Amsterdammers tot het eind van dit seizoen. Onder zijn gezag werkte Ajax zich van de laatste plaats in de Eredivisie op naar plek nummer vijf. 

Van ‘t Schip keert volgens de huidige afspraken na dit seizoen terug in zijn rol als technisch manager. Die baan zou hij in eerste instantie vervullen bij Ajax. Perez denkt ook niet dat de interim-trainer dat moet doen. "Als je hoofdtrainer bent geweest, en daarna een soort adviserende rol krijgt of uithangbord van de club wordt, lijkt dat me niet leuk. Dan kun je misschien beter ergens anders kijken of je hoofdtrainer kunt worden."