Brobbey over nieuw Ajax-systeem: 'Moet ermee leven'

Brobbey: 'Het is best wel lastig voor mij, maar moet ermee leven'

7 maart om 21:58
Laatste update: 7 maart om 22:45

Brian Brobbey voelt zich nog niet helemaal senang in het nieuwe systeem van Ajax. De spits stelt na het Conference League-duel met Aston Villa (0-0) dat het lastig voor hem is.

"Ik denk dat ik best veel sprintjes heb moeten trekken, ja. Elke keer als we de bal lang speelden, stond die keeper daar. Deze wedstrijd was best wel lastig voor mij, in je eentje voorin natuurlijk", zo begint Brobbey na afloop bij Veronica. "Maar ik denk dat ik op zich wel een prima wedstrijd heb gespeeld."

Toch komt Brobbey nog een keer terug op het 5-4-1 systeem dat Ajax de laatste duels hanteert. "Het is natuurlijk anders, omdat je in je eentje speelt, met twee nummers tien. Normaal ben je buitenspelers gewend. Ik denk dat ik wel ietsje minder aanvoer heb, maar dit is op dit moment hoe we spelen. Ik moet ermee leven", stelt hij.

Brobbey speelt naar eigen zeggen wat verder van de goal en komt daardoor minder in scoringspositie. "Dat klopt. Ze speelden ook echt heel erg hoog, bijna op de middenlijn." Na 34 minuten was de Oranje-international desondanks dicht bij de openingstreffer, maar hij schoot in het zijnet. "Ik denk dat ik 'm eerder moest afsnijden, zodat ik 'm met mijn rechterbeen kon afmaken. En ik kreeg ook een zetje op het laatst."

Brobbey vocht sowieso pittige duels uit. "Ja, het is altijd lekker om je te meten met Premier League-spelers." De spits is hoopvol voor de return. "We kunnen met veel vertrouwen op deze wedstrijd terugkijken. We moeten volgende week dezelfde dingen laten zien."