Perez en Vink zien beste Ajax van dit seizoen

Perez en Vink zien beste Ajax van dit seizoen: 'Dat is grandioos'

7 maart om 19:46

Kenneth Perez en Marciano Vink zijn enthousiast over de eerste helft van Ajax tegen Aston Villa. Volgens de analisten van ESPN spelen de Amsterdammers hun beste wedstrijd van het seizoen.

"Een zeer goed Ajax. Het beste Ajax dat ik dit seizoen heb gezien, qua kansen weggeven en toch zelf gevaarlijk zijn. Er liggen nog meer momenten dat je mensen kunt wegsturen, dat zien ze niet iedere keer. Maar oké, dit is een begin. En het drukzetten op Villa is gewoon heel erg goed", oordeelt Perez bij ESPN. De Deen somt op: "Ze spelen dicht bij elkaar en ze willen het spel naar één kant laten gaan. En als ze het doen, dan gaan ze er met z'n allen op. De spelers van Villa worden omringd en komen er dan niet makkelijk uit. Villa speelt wel in een heel laag tempo, zeer verrassend vind ik dat."

Ook Vink zag Ajax goed de momenten kiezen om diep te spelen of juist zuinig te zijn op de bal. "Met name bij Sosa ligt best wel wat ruimte, maar hij mist net die pure snelheid om de tijd te hebben voor een echt goede voorzet. Die bal die hij gaf op Brobbey was natuurlijk prachtig, maar dat was net buitenspel. Dat lukt allemaal heel goed. En wat ik ook goed vind is dat Ajax soms temporiseert. Ze spelen heel gedisciplineerd. Wat Kenneth zei, zo goed heb ik ze nog niet gezien. Dat druk zetten na balverlies vind ik echt grandioos."