Kieft velt oordeel over Rensch: 'Niet zo goed'

Kieft kijkt kritisch naar Ajax: 'Ik denk dat hij niet zo goed is, hij mist veel'

7 maart om 18:21

Wim Kieft vraagt zich af of Devyne Rensch het beoogde niveau heeft voor Ajax. De oud-spits toont zich voorafgaand aan het Conference League-duel met Aston Villa kritisch op de veelzijdige verdediger.

Hélène Hendriks stelt vast dat Rensch 'niet in de vorm van zijn leven' verkeert. "Ik weet niet wat de vorm van zijn leven is, want hij is ook nog erg jong", reageert Kees Jansma bij Veronica. "Hij moet nog erg veel leren, maar misschien is hij wel niet zo goed. Mede daardoor kom je tot een systeem dat anders is dan gebruikelijk. Tot dusver is hij niet echt overtuigend."

Kieft sluit zich aan bij die lezing. "Ik denk dat hij niet zo goed is. Je ziet aan die jongen dat hij heel veel mist. Dat is met name in verdedigend opzicht. Zijn passing is ook niet goed, hij is heel slordig aan de bal. En hij dekt niet, hij is niet agressief. Nu weet ik dat ze bij Ajax wel vaker flegmatiek zijn, maar hij onderscheidt zich dan ook niet in het voetballende."

Volgens Kieft is het de vraag of de 21-jarige Rensch die stappen nog gaat zetten. "Je moet beter worden op een gegeven moment. Hij is heel onzeker. Het draait niet, met hem ook niet. Het helpt ook niet dat er vaak met hem wordt geschoven door al die blessures. Maar ja, er mist een hoop momenteel."