Van Hooijdonk begrijpt dat Wijnaldum is opgeroepen

Van Hooijdonk begrijpt keuze Koeman in voorselectie: 'Moeten daarvan af'

4 maart om 19:10

Pierre van Hooijdonk begrijpt dat bondscoach Ronald Koeman in de voorselectie een plek heeft ingeruimd voor Georginio Wijnaldum. De 33-jarige middenvelder speelt sinds dit seizoen in Saudi-Arabië bij Al Ettifaq.

Oranje speelt in aanloop naar het EK nog oefenwedstrijden tegen Schotland en Duitsland. "Voor deze interlands zou ik hem er wel bijhalen", zegt Van Hooijdonk over Wijnaldum bij Studio Voetbal. "Op dit moment zijn er niet zoveel echte nummers tien. Je kunt iedereen daar wegzetten, maar je probeert wel specialisten op die posities te hebben. We hebben ontzettend veel middenvelders in die voorselectie en dat zijn toch wel een beetje min of meer dezelfde types."

Van Hooijdonk krijgt bijval van tafelgast Arno Vermeulen, die denkt te weten dat Wijnaldum in zeker één van de twee wedstrijden zal starten. De voormalig spits van onder meer Feyenoord stelt dat het beeld over Saudi-Arabië moet veranderen. "We hebben ooit een keer Wesley Sneijder opgeroepen die toen ook in het Midden-Oosten voetbalde. Voor de rest, als je als Nederlandse prof buiten Europa ging spelen, zat je er niet meer bij", aldus Van Hooijdonk. "Misschien moeten we daar een beetje vanaf."

Bekijk hieronder de nieuwste aflevering #DoneDeal met Ali Boussaboun!