Larsson: 'Verschrikkelijk zoals Koeman werd ontslagen bij Barça'

Ontslag Koeman bij Barça de druppel: 'Dat was verschrikkelijk, ben het beu'

4 maart om 10:27

Henrik Larsson geniet absoluut niet meer van de voetbalwereld. De Zweedse oud-speler van Feyenoord, Celtic, FC Barcelona en Manchester United haalt het ontslag van Ronald Koeman bij de Catalanen als voorbeeld aan.

Larsson was werkzaam als assistent van de Nederlander in Camp Nou. "Ik ben het spelletje zo beu", begint de voormalig aanvaller in gesprek met The Guardian. "Dat voelde ik al toen ik als coach bij Barça was, maar ik wilde nog één keer checken wat ik eigenlijk al wist. De eisen zijn zo hoog. Het was verschrikkelijk zoals Koeman werd ontslagen, de manier waarop wij werden ontslagen. Ik ben het spel beu omdat het nu meer dan ooit om het geld gaat."

"Ik weet maar al te goed dat ik flink geld heb verdiend in mijn carrière. Je kunt mij niet vergelijken met een fabrieksarbeider. Maar als professioneel voetballer gaf ik nooit om geld", legt Larsson uit. "Het ging bij mij om voetbal, om de liefde voor het spel. Ik had ooit de kans om voor Manchester United te voetballen, dan kon ik ruim tienduizend euro per week meer verdienen dan bij Celtic. Maar na drieënhalf wisselende jaren bij Feyenoord, wilde ik gewoon spelen."

Koeman werd in oktober 2021 aan de kant gezet door Barcelona-voorzitter Joan Laporta. Ook Larsson vertrok vervolgens bij de Catalanen.