Willaert biedt excuses aan bij Henderson na vraag in interview

Interviewer biedt excuses aan na gesprek met Henderson: 'Beetje een rare vraag'

18 februari om 17:10

Jordan Henderson baalt als een stekker dat Ajax geen zege heeft kunnen pakken tegen NEC. De Engelsman was voor het eerst captain bij de Amsterdammers, maar hij kon niet voorkomen dat de Nijmegenaren laat nog gelijk kwamen. Achteraf deelt hij zijn gevoelens over de wedstrijd, maar keek hij ook wel raar op na een vraag van ESPN.

"Ik ben natuurlijk teleurgesteld dat we hier niet hebben gewonnen", begint Henderson over het duel. "Het is heel moeilijk te bevatten dat we hier geen drie punten pakken. We hebben zo hard gewerkt en het is altijd moeilijk om je weer op te laden als je midweeks al hebt gespeeld. Donderdag was het ook al lastig, maar we hebben echt alles gegeven. We konden het alleen niet volhouden tot het eind van de wedstrijd."

Henderson leek aan het eind van de wedstrijd wat last te hebben van een blessure. De Engelsman weet zelf ook nog niet hoe ernstigs deze kwetsuur zal zijn. "Ik voel me goed. Ik had wel wat problemen in het laatste kwartier, maar ik heb er doorheen kunnen spelen. Ik weet ook niet wat de ernst van die blessure is op dit moment. In de komende dagen gaan we wat scans doen en dan kijken we hoe het vanaf volgende week weer gaat."

Aan het eind van het interview met ESPN was Henderson wel even verbaasd. Vragensteller Christian Willaert wilde van de Engelsman weten hoe het kan, dat het druk zetten in zijn tijd bij Liverpool zo veel beter ging dan bij Ajax nu. "Een beetje een rare vraag. Dit is een heel ander team, met heel andere spelers en een heel andere staf. Alles is anders, dus je kan dat niet van iedereen vragen. Jaren geleden waren we inderdaad geweldig met de hoge druk uitoefenen, maar alles is anders nu." Willaert bood na het interview ook excuses aan voor de vraag.